Bel: +31 (0)413 - 310 425

Veelgestelde vragen

Hoe hoog zijn de transportkosten?

Voor de transportkosten kunnen wij geen vast bedrag rekenen. De kosten zijn namelijk afhankelijk van de kraan die nodig is om de vijver te kunnen plaatsen. De keuze voor de kraan is weer afhankelijk van de afmetingen van de vijver (lengte - breedte - hoogte) en van de afstand van de kraan tot de plaats waar de vijver geplaatst moet worden. Daarnaast speelt de hoogte van het huis ook mee in de keuze van de kraan.

Een vijver welke breder wordt dan 350 cm mag in Nederland niet zomaar over de weg vervoerd worden. Hiervoor moet een transportvergunning aangevraagd worden wat extra kosten met zich meebrengt.
Hoe groot kan de vijver worden?

In principe kunnen we iedere gewenste maat produceren maar het is aan te bevelen om met het volgende rekening te houden:

De afmetingen van de HdPE platen welke gebruikt worden zijn 300x150 cm en 400x200 cm. Het is dus productietechnisch gemakkelijker om een vijver van 150 cm of 200 cm diep te maken i.p.v. een diepte van bijv. 160 of 180 cm. Een diepte van 160 cm is veel duurder dan 150 cm en een diepte van 180 cm is duurder dan een diepte van 200 cm.
Kan de vijver tegen vorst?
Jazeker. Het materiaal HdPE kan niet breken en is zelfs bij temperaturen van - 40° C nog ijzersterk. Het is echter wel aan te bevelen om in de vijver altijd een stukje water ijsvrij te houden zodat CO2 en andere schadelijke gassen uit het water kunnen verdwijnen zodat er geen verzuring van het water op kan treden.
Wat is beter: een bodemdrain of een zijdrain?
Daar is niet zomaar een antwoord op te geven. Aangezien een bodemdrain in het midden van de bodem van de vijver geplaatst wordt zal deze meer vuil afvoeren dan een zijdrain. Op slecht draagkrachtige grond is het niet aan te raden om een bodemdrain te gebruiken en dient een zijdrain gebruikt te worden. Een groot voordeel van een zijdrain is dat de bodem van de vijver volledig glad is en dus gemakkelijker te plaatsen is dan een vijver met een bodemdrain. De meeste vijvers worden door ons uitgevoerd met een zijdrain.
Hoe kan ik bij jullie een vijver bestellen?
U kunt ons bellen of mailen dat u akkoord gaat met de gemaakte offerte of u komt naar ons bedrijf toe om uw bestelling door te spreken.
Hoe moet de vijver geplaatst worden?
U graaft eerst het gat uit waar de vijver in moet komen. Rondom dient het gat +/- 20 cm groter te zijn dan de afmeting van de vijver. De bodem van het gat bestaat uit straatzand (geel zand) wat verdicht is en 100% waterpas ligt. Hierop wordt de vijver gezet en de buitenzijde van de vijver dient ook aangevuld te worden met straatzand. Nooit aanvullen met zwarte grond want dat is niet stabiel genoeg. Het is nog beter om in plaats van straatzand gestabiliseerd zand te gebruiken (dat is zand vermengt met cement). Tijdens het opvullen van het zand aan de buitenzijde gelijktijdig de vijver vullen met water.
Mag de vijver een stukje boven het maaiveld geplaatst worden?
Ja, dat mag. Wij gaan uit van maximaal 50 cm boven maaiveld. De vijver dient dan door ons wel verstevigd te worden met diverse rijen gegalvaniseerde stalen buizen van Ø 60 mm of u maakt zelf een stenen muur rondom de vijver
Leggen jullie de vijvers ook compleet aan?
Nee, wij leggen de vijvers niet compleet aan. Wij produceren de vijvers en voeren deze desgewenst ook uit met drains, skimmers, inspuiters etc. Ook kunnen wij voor u het transport en het plaatsen regelen. Het verder aansluiten van de vijver op het filtersysteem behoort niet tot onze werkzaamheden.
Leveren jullie ook pompen en filterinstallaties?
Nee, wij leveren geen pompen en filterinstallaties. Wij zijn echte kunststofbewerkers en beperken ons tot datgene waar wij goed in zijn en dat is het produceren van kunststof vijvers.
Klopt het dat ik op de site geen prijzen kan vinden?
Ja, dat is inderdaad juist. Aangezien wij al onze vijvers volgens de wensen van onze klanten maken is het niet mogelijk om met standaard prijslijsten te werken. Maar als u een offerte bij ons aanvraagt dan krijgt u van ons zeer snel de prijs toegestuurd.